Ni zadetkov
Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.
UKREPI ZA PREPREČEVANJE OKUŽBE Z NOVIM KORONAVIRUSOM (SARS-CoV-2)
Glede na ugotovljene primere okužbe z novim virusom (SARS-CoV-2) so sprejeti številni ukrepi za omejitev širjenja omenjenega virusa. Kot sporoča Ministrstvo za zdravje, v Sloveniji ni razloga za preplah, a je kljub temu potrebna velika previdnost in skrb za...
GRIPA IN ZAŠČITA PRED GRIPO
Pohod gripe Gripa je zelo nalezljiva bolezen in virus se z lahkoto širi med prebivalci. V prihodnjih tednih pričakujemo vrh sezone gripe in porast števila zbolelih z gripo ter tudi drugimi okužbami dihal. Cepljenje – najučinkovitejša zaščita Cepljenje je priporočljivo...
Starši in drugi odrasli naj spodbujajo nepitje alkohola med mladostniki
Mladostništvo je razvojno obdobje, v katerem se možgani intenzivno razvijajo. Še nedokončan razvoj sprednjega dela možganov pripomore k temu, da mladostniki težje predvidevajo nevarnosti in posledice svojega vedenja, se vedejo bolj tvegano, preizkušajo novosti in...
OŠ JURIJA VEGE NAJUSPEŠNEJŠA V ZBIRANJU KOLESARSKIH KILOMETROV
Učenci OŠ Jurija Vege so v okviru dodatne naloge projekta Varno na kolesu zbirali kolesarske kilometre. Med prijavljenimi šolami so dosegli prvo mesto. Nagrada je brezplačni servis koles za učence, starše in lokalno skupnost. Brezplačen servis koles, ki ga podarja...
Rožnati oktober
Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli več kot 1300 žensk in okoli deset moških, več kot 400 žensk in nekaj moških pa umre. To pomeni, da vsak dan nekje v...
Zakaj preveč sladkorja v hrani škodi
Sladkor je dandanes tako splošno živilo, da se mnogokrat sploh ne zavedamo, kje vse in v kakšni obliki se nahaja. Sladkor se uporablja v živilih, da jim izboljša okus, teksturo, dodaja pa se tudi kot konzervans. Pogosto se ljudje niti ne zavedamo, da jemo živila z...
Prednosti lokalno pridelane hrane
Sodobnemu človeku ne sme biti več vseeno, kakšno hrano uživa. Iz zdravstvenega vidika se priporoča uživanje sezonske zelenjave in sadja iz lokalnega okolja, saj so taki sadeži običajno bolj dozoreli in imajo višjo hranilno vrednost. Hranilna vrednost plodu namreč...
Palmovo olje – grožnja za okolje, živali in ljudi
Od kod palmovo olje? Palmovo olje je vrsta jedilnega rastlinskega olja, ki ga proizvajajo iz sadežev posebne vrste palme (Elaeis guineensis). Te palme sicer izhajajo iz zahodne Afrike, vendar lahko uspevajo povsod, kjer je podobno podnebje. V prehrani so ga...