Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 6. junija, na sončno popoldne, je v pravljičnem ambientu gradu Tuštanj potekal tradicionalni pomladni koncert vseh pevskih zborov OŠ Jurija Vege. Za ta dogodek so učenci (okrog 220 jih je bilo) prizadevno vadili celo šolsko leto. Med nastopajočimi (in tudi starši) je bilo mogoče na začetku opaziti tudi nekaj treme, drugače pa so bili naokrog sami nasmejani obrazi in vsi so že komaj čakali na prve takte.

Dogodek, ki sta ga sproščeno povezovala učitelj Dušan Tomc in učenka Mirjam Klopčič, so začeli učenci, ki so v letošnjem šolskem letu obiskovali izbirni predmet Ansambelska igra. Pod vodstvom zborovodkinje Nastje Grad so energično izvedli pesmi Lion Sleeps Tonight in Calypso. Nato sta obiskovalce koncerta in nastopajoče nagovorila ravnateljica Suzana Cvirn Guček in župan Milan Balažic.

Sledil je nastop Malega zborčka, v katerem pojejo najmlajši učenci in ki ga vodi zborovodkinja Barbara Fale. Na klavirju jih je spremljala Nastja Grad in pri zadnji pesmi še Neža Fale na violini. Otroški zbor, v katerem sodelujejo učenci od drugega do četrtega razreda, je pod vodstvom Nastje Grad odpel pesmi Otrok poje, Sladoled in Uspavanka za Evo, ki so nas vse spomnile na radosti otroštva. In že so bile na vrsti Pojoče čebelice s podružnične šole, ki jih vodi Barbara Fale. Vrhpoljci so zapeli tri pesmi: Miška vzela je s poličke, Pika Nogavička in Gremo na morje. Na klavirju jih je spremljala Nastja Grad, pri zadnji pesmi, ki je bila prava glasbena poslastica, pa so pevci pripravili tudi poletno koreografijo in si nadeli sončna očala, kar je vse obiskovalce koncerta popeljalo naravnost »na morje«. Zborček so z igranjem na ukulele spremljale Katarina Grad na klavirju ter Neža Fale, Anja Pirnat in Ana Vavpetič.

Sledil je nastop Mladinskega zbora, v katerem nastopajo učenci od petega do devetega razreda. Izvedli so pesmi You Raise Me Up z Nežo Fale na violini in Ano Vavpetič za klavirjem ter zimzeleno skladbo Deček z ulice. Kot solista sta pri zadnji skladbi nastopila Tobija Učakar in Gašper Kunavar, zbor je na klavirju spremljala učiteljica Katja Dolinšek.

Na tem dogodku so gospod župan, nacionalni koordinator programa Ekošola mag. Gregor Cerar, gospa ravnateljica, predstavniki staršev in učencev ter ekokoordinatorji šole in vrtca slovesno podpisali ekolistino. Še pred tem je nekaj besed o ekolistini, ki nas zavezuje k premišljenemu ravnanju v šolskem in vsakdanjem življenju, povedala ekokoordinatorica s podružnične šole gospa Tanja Apšner. 

Na koncu je za piko na i nastopil učiteljski pevski zbor s pesmijo Človek sem, koncert pa so združeni zaključili vsi pevci v pesmi Mali sončki. Na klavirju sta nastopajoče spremljala Katja Dolinšek in Jaša Mandeljc na kitari.

Občinstvo je pozorno spremljalo nastopajoče in jih vsakega posebej nagradilo z glasnim ploskanjem. Zahvala gre vsem obiskovalcem, nastopajočim, organizatorjem in družini Pirnat. Naslednje leto pa se vidimo ponovno.

Simona Vidic

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost