Skoči na glavno vsebino

V letošnjem letu je potekal že 25. mednarodni EX TEMPORE NA TEMO ARHITEKTURNA DEDIŠČINA v organizaciji OŠ Jurija Vege Moravče. Sodelovalo je preko 120 otrok in mentorjev iz 20 slovenskih šol in  14 šol iz tujine (Latvije, Poljske, Švice, Črne Gore, Makedonije, Srbije, Bolgarije in Kanade)

Med 121 deli so bile podeljene  4  zlata,  9 srebrnih in 13 bronastih priznanj , posebno priznanje ter 93 priznanj za sodelovanje.

 Zaradi Covida 19 in omejitvenih ukrepov se nismo mogli dobiti v živo in slikati, zato smo se v sredo zjutraj dobili  na videokonferenci, kjer sva  z ravnateljem Matejem Žistom vse pozdravila, nato pa so se lotili dela vsak pri svoji šoli in ustvarjali. Ustvarila sem spletno mapo, kamor so mentorji v svoje mape šol nalagali likovna dela in utrinke iz ustvarjanja. Likovna dela pa so poslali tudi po navadni pošti.

Ta dogodek že 25 let prirejam učiteljica likovne umetnosti Inge Ivartnik. Zadnjih 14 let je ta dogodek tudi mednarodna prireditev.

Razpis in link galerije likovnih del je na spletni strani OŠ Jurija Vege Moravče ter na OŠ Dob. Kot novica je bilo objavljeno tudi v Moravških novicah. Prav tako je bilo objavljeno na Instagramu Trgovine Art iz Ljubljane.

Zahvaljujemo se  tudi sponzorjem, ker nam redno priskočijo na pomoč z materialnimi in finančnimi sredstvi: trgovini Art Ljubljana, tiskarskemu studiu Napis! in sponzorju, ki noče biti imenovan.

Sodelujoče šole

OŠ Brdo pri Lukovici
OŠ Dravlje
OŠ Jurija Vege Moravče
OŠ Komenda Moste
OŠ Maksa Pečarja
OŠ Maksa Pečarja Črnuče
OŠ Marije Vere Kamnik
OŠ Rodica
OŠ Roje Lucija
OŠ Roje-Meta
OŠ Simona Jenka Smlednik
TUJINA MAKEDONIJA BITOLA
TUJINA MAKEDONIJA OŠ DAME GRUJEV BITOLA
TUJINA MAKEDONIJA OŠ KRSTE PETKOV MISIRKOV KARAVARI
TUJINA,LATVIJA, PARDAUGAVAS MUSIC AND ART SCHOOL
TUJINA-BULGARIJA-Zavod za gluhe in naglušne
TUJINA-ČRNA GORA OŠ DRAGO MILOVIĆTIVAT
TUJINA-ČRNA GORA,Zavod za gluhe in naglušne Tivat
TUJINA-KANADA, Lincoln Avenue Public School,Ajax,Ontario
TUJINA-LATVIJA-Skolas 8, Upesciems
TUJINA-MAKEDONIJA, Kiril i Metod
TUJINA-POLSKA_Tychy
TUJINA-SRBIJA
TUJINA-ŠVICA
(Skupno 1.025 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost