Skoči na glavno vsebino

Predstavitev pesniške zbirke Rahele Kerin V družbi lune in zvezd v Krajevni knjižnici Daneta Zajca

Moravče, 14. 9. 2022

V izbrani družbi vrstnikov, njihovih družin in predstavnikov šole, občine in župnije je 15-letna Rahela, učenka OŠ Jurija Vege Moravče – na dan svoje valete izdane pesniške zbirke – doživeto in čustveno spregovorila o večletnem projektu nastajanja pesmi in enoletnem projektu priprave pesniške zbirke. O dosežku sta poleg avtorice spregovorila ravnatelj Matej Žist in župan dr. Milan Balažic. Ravnatelj je izpostavil otroškost in hkrati odraslost pesmi, saj avtorica razmišlja o zapletih in radostih življenja. Vse pesmi se končajo sončno, spodbudno, z razsežnostjo drugih ljudi in tudi samote. Župan je bistven poudarek namenil širini pesmi, saj te presegajo domačo družino, šolo, lokalno skupnost, celo svet, saj se avtorica ozira v neskončno razsežnost vesolja … Vsi trije so umetniško in čutno prebrali izbrano pesem iz zbirke in tako podelili nekaj pesemskih biserov med udeležence. Z glasbenimi točkami so dogodek popestrile 3 glasbenice, Rahelini sošolki Sara Brvar in Zala Jemec ter učiteljica Nastja Grad. S humorjem so svoj doprinos k zbirki opisali še ilustrator Matija Kerin, računalniška oblikovalca Timi Hlastec in Timotej Hercog ter pisca spremnih besed Janja Peterc in Marko Bulić – vsi so devetošolci, ki so se od osnovnošolskega izobraževanja poslovili na zares izjemen način. Na poti do dosežka so jih z nasveti in znanji spremljali mentorji Gregor Ivanšek, Inge Ivartnik, Jana Kuharič in Bernarda Mal.

Dogodek je bil zaključen v izjemnem družabnem vzdušju ob pecivu, ki ga je pripravila družina Kerin, in mnogih pogovorih med udeleženci in ustvarjalci.

Vredno je izpostaviti, da so med mladimi še nosilci srčne in umetniške kulture. In med odraslimi se še najdejo tisti, ki so jim pripravljeni omogočati pot razvoja.

Bernarda Mal

(Skupno 382 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost