Skoči na glavno vsebino

Spoštovani, seznanjamo vas z nekaterimi novimi začasnimi ukrepi za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, kot jih je sprejela vlada na svoji seji, 5. 11. 2021.

Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 je obvezna za vse otroke po dopolnjenem 6. letu starosti v  šoli (zadrževanje v zaprtem javnem prostoru) in tudi pri gibanju na javnih krajih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. Izjemoma maska ni obvezna v času športne vadbe. V primeru, da ne morete otroku zagotoviti potrebne maske primerne velikosti, ima lahko  masko iz blaga. Vsi osnovni preventivni samozaščitni ukrepi so še vedno zelo pomembni: umivanje rok, higiena kašlja, omejevanje stikov, nošenje maske. Po mnenju stroke z nošenjem maske zaščitimo pred širjenjem okužb tako sebe kot druge.

V naslednjem tednu je predvideno samotestiranje za učence v prostorih zavoda (3x tedensko), zato vam svetujemo, da si čim prej pridobite brezplačne teste v lekarni, saj jih ponekod že primanjkuje. Učenci so po novem odloku upravičeni do 15 testov HAF za samotestiranje na mesec. Predlagamo, da skupaj z otrokom že doma izvedete samotestiranje in se o tem pogovorite. Šola bo evidentirala opravljena samotestiranja učencev. Natančnejša navodila glede izvedbe samotestiranja na šoli še sledijo. Ravnali se bomo po aktualnih navodilih pristojnih institucij.

V zavodu PCT pogoj velja za vse zaposlene in ga vsakodnevno tudi izpolnjujemo. Prav tako velja PCT pogoj tudi za vse osebe, udeležene pri izvajanju dejavnosti, ki se izvaja na sedežu zavoda ali drugje, kjer se izvaja vzgojno-izobraževalni program. PCT pogoj pa ni potreben za otroke mlajše od 12 let, in osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka, učenca v vrtec ali 1., 2., 3. razred osnovne šole.

Spoštovani starši, izzivi s katerimi se soočamo, niso lahki. Vse nas utrujajo pogoste spremembe, omejitve, dvomi.

Ker želimo prispevati k umirjanju situacije v družbi, tudi vas vabimo, da ukrepe sprejmete, da delujete povezovalno in zavedajoč se, da družbo (in šolo) sestavlja zelo raznolika in pestra množica posameznikov z različnimi pogledi, vrednotami, idejami, predstavami.

Če zmoremo, upoštevajmo tudi poglede drugih.

Pozivamo k strpnosti in sodelovanju, saj je šola skupnost učencev, kjer gledamo na dobro vseh deležnikov.

Lepo vas pozdravljamo, vodstvo šole

Moravče, 9. 11. 2021

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost