Spoštovani starši,

obdobje povečanih tveganj z okužbo Covid19 prinaša hitre spremembe. Na zavodu izvajamo varnostne ukrepe, pripravljen imamo tudi Načrt ravnanj ob okužbah s Covid19, ki ga ves čas dopolnjujemo. Ti ukrepi sicer niso zagotovilo, da se okužba ne more pojaviti v prostorih zavoda, pomembno pa prispevajo k zmanjševanju tveganj, ustvarjajo naše okolje varnejše.

Nekateri razmišljate o pretiranih in neživljenjskih ukrepih, nekateri ukrepe sprejemate, nekateri pa jih intenzivno podpirate in bi si želeli še zaostritve. Ne glede na to, kakšni so naši pogledi, se verjetno strinjamo, da je smiselno vpeljati določene prilagoditve in skrbeti ter tudi razumeti drug drugega.

V primeru pojava okužbe v zavodu – pri zaposlenih ali pri učencih, otrocih – ravnamo po navodilih NIJZ. Navodila se sicer redno spreminjajo in dopolnjujejo. Pričakujemo, da bo celotno šolsko leto 2020/21 na zavodu prilagojeno s številnimi ukrepi, ki bodo zmanjševali možnosti okužb.

Identitete okuženih v nobenem primeru ne razkrivamo (v številnih primerih s temi identitetami niti ne razpolagamo), smo pa hvaležni za vse informacije staršev glede poznanih okužb, da se nanje lahko ustrezneje odzivamo.

Pričakujemo tudi, da bodo še naprej vidnejše prilagoditve vezane na občasno izvedbo pouka na daljavo za šolarje in občasno varstvo za predšolske otroke zgolj v nujnem obsegu.

Z upanjem na čim manj zapletov in čim bolj strpne odnose vas lepo pozdravljamo.

Vodstvo in zaposleni zavoda 

Opozorilo ožjega štaba Civilne zaščite OM

Sporočila Združenja za pediatrijo

(Skupno 955 obiskov, današnjih obiskov 1)