Skoči na glavno vsebino

Počitniški čas se je s 1. septembrom iztekel in pred nami je novo šolsko leto. Vsem nam prinaša nove obveznosti in izzive. Učenci so komaj čakali, da se znova srečajo, družijo s svojimi sošolci ter prijatelji in vsekakor tudi z učitelji.

Učenci so se zbrali po razredih. Po ozvočnici je vse pozdravil in nagovoril ravnatelj, g. Matej Žist, razredničarke in razredniki pa so jim predstavili delo v tem šolskem letu.

Na POŠ Vrhpolje so prvošolce in njihovim starše v šolski telovadnici pričakali starejši šolarji in jim zapeli šopek najljubših pesmi. Vse navzoče je pozdravila in jim zaželela dobrodošlico vodja podružnične šole, učiteljica Tanja Apšner. Uspešne šolske dni so učencem zaželeli še g. ravnatelj, podžupan Občine Moravče, g. Marko Kladnik, ter policistka, Agata Jevnikar. Učiteljice so učence popeljale učilnice, starši prvošolcev pa so se seznanili z delom v prvem razredu. Prvošolčki so bili navdušeni nad učilnico ter veseli novih prijateljev, na koncu pa skupaj s starši odšli domov, polni nepozabnih vtisov.

Tudi na matični šoli je prvošolce in njihove starše pričakal pester kulturni program. Napovedovalca, Anja in Tadej, sta jim prva zaželela dobrodošlico in jih seznanila, da smo zelo ponosni na Jurija Vego, slavnega matematika, po katerem nosi ime naša šola. Učence je navdušila glasbena pravljica Pricoprana pesmica, avtorice Mire Voglar, ki jo je pripravila učiteljica Mojca Malovrh in pri tem uporabila violino ter zanimive in nenavadne instrumente. G. ravnatelj je prvošolčkom zaželel, da se jim izpolnijo želje, da postanejo učeni in modri ljudje, staršem pa dobro sodelovanje s šolo. Sledil je nagovor g. župana, dr. Milana Balažica, ter policistke, ge. Agate Jevnikar. Prvošolci so že znali odgovoriti na prva vprašanja o varni šolski poti, izkazali pa so se tudi kot odlični pevci. Učiteljice smo prvošolcem zavezale rumene rutice in postali so pravi šolarji.

Vse je enkrat prvič. Prvič stopimo čez šolski prag in sedemo v šolske klopi. Nato vsako novo šolsko leto prvič odidemo v višji razred. Naj bo to nepozaben prvi šolski dan za naše najmlajše.

Barbara Fale

(Skupno 558 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost