Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 14. 9. 2017, se je na naši šoli v okviru dogodkov ob počastitvi 50-letnice matične šole in 240-letnici omembe šolstva na Moravškem odvijal simpozij z naslovom Izzivi sodobnih učnih okolij, pristopi za učinkovito učenje za življenje.

V dopoldanskem delu smo gostili sedem predavateljev, in sicer dr. Jano Kalin, dr. Aksinjo Kermauner, dr. Francija M. Kolenca, dr. Angelo Balzano, Gorazda Pučnika, mag. Marto Vahtar in Andreja Moharja. Predavatelji so se dotaknili teme simpozija z zelo različnih vidikov in strokovnih področij. S strokovnimi znanji so obogatili udeležence.  Vsa njihova predavanja bi lahko združili v skupno sporočilo, da je šola živa in se zato nenehno spreminja in razvija. Znanja s simpozija spodbujajo k razvoju sodobnih učnih okolij.

V popoldanskem delu so potekale predstavitve samostojnih referatov, ki so jih izvajali strokovnjaki praktiki in so bili primeri dobrih praks. Vseh udeležencev je bilo več kot  70, prišli pa so z vseh delov Slovenije.  Njihovi strokovni prispevki  in povzetki predavanj so objavljeni v Zborniku Datoteka.  Vabljeni k branju.

Udeleženci so povedali, da so se na naši šoli dobro počutili, da jim je bil izbor predavanj in referatov pomemben del izobraževanja, ki ga bodo lahko že v tem šolskem letu vnesli v svoje delo z učenci.

Organizatorji in udeleženci smo vedno veseli takih srečanj za profesionalno rast.

Marjeta Merela

 

 

(Skupno 689 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost