Zdrava prehrana

V današnjem času veliko poslušamo o zdravi prehrani. Vsi strokovnjaki nam govorijo, da bi se morali prehranjevati zdravo, da bi se morali ogibati škodljivih živil in s tem skrbeti za svoje zdravje. Znano je, da je nepravilna ter neredna prehrana vzrok za številne...

več...

OŠ JURIJA VEGE NAJUSPEŠNEJŠA V ZBIRANJU KOLESARSKIH KILOMETROV

Učenci OŠ Jurija Vege so v okviru dodatne naloge projekta Varno na kolesu zbirali kolesarske kilometre. Med prijavljenimi šolami so dosegli prvo mesto. Nagrada je brezplačni servis koles za učence, starše in lokalno skupnost. Brezplačen servis koles, ki ga podarja...

več...

Rožnati oktober

Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli več kot 1300 žensk in okoli deset moških, več kot 400 žensk in nekaj moških pa umre. To pomeni, da vsak dan nekje v...

več...

Zakaj preveč sladkorja v hrani škodi

Sladkor je dandanes tako splošno živilo, da se mnogokrat sploh ne zavedamo, kje vse in v kakšni obliki se nahaja. Sladkor se uporablja v živilih, da jim izboljša okus, teksturo, dodaja pa se tudi kot konzervans. Pogosto se ljudje niti ne zavedamo, da jemo živila z...

več...

Prednosti lokalno pridelane hrane

Sodobnemu človeku ne sme biti več vseeno, kakšno hrano uživa. Iz zdravstvenega vidika se priporoča uživanje sezonske zelenjave in sadja iz lokalnega okolja, saj so taki sadeži običajno bolj dozoreli in imajo višjo hranilno vrednost. Hranilna vrednost plodu namreč...

več...

Palmovo olje – grožnja za okolje, živali in ljudi

Od kod palmovo olje? Palmovo olje je vrsta jedilnega rastlinskega olja, ki ga proizvajajo iz sadežev posebne vrste palme (Elaeis guineensis). Te palme sicer izhajajo iz zahodne Afrike, vendar lahko uspevajo povsod, kjer je podobno podnebje. V prehrani so ga...

več...

Koledar

september 2019
PTSČPSN
« Avg   Okt »
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       
(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)