SPOMLADANSKA AKCIJA PAPIRJA

Pozdravljeni! Za nami je uspešna spomladanska zbiralna akcija starega papirja. Bili smo zelo pridni in uspešni. Kako pridni in kako uspešni, si lahko ogledate TUKAJ! Eko koordinatorice  ...

več...

Varno na kolesu

V sredo 11. 4. 2017, se je skupina petošolcev skupaj z mentoricama Katjo Medija in Alenko Košir odpravila na regijsko srečanje projekta Varno na kolesu. Dogodek je potekal na OŠ Šenčur. Naša šola je dosegla prvo mesto v regiji in si prislužila vstopnico za finalno...

več...

KAKO PEČEMO KRUH?

Danes je po naši šoli zelo dišalo. Tretješolci smo namreč zavihali rokave in se lotili peke kruha. Najprej smo spoznali katere sestavine potrebujemo, si ogledali postopek priprave in se lotili dela. Vsak je dobil sestavine in se lotil dela. Kako prijetno je bilo...

več...

Spomladanska akcija zbiranja papirja

V času od 5. do 10. aprila bo potekala akcija zbiranja starega papirja. Zbiranje in tehtanje bo potekalo na šolskem dvorišču po naslednjem razporedu, ki najdete na TEJ...

več...

Grini na obisku

V Javnem komunalnem podjetju Prodnik so tudi letos za naše najmlajše pripravili ozaveščevalno akcijo, ki bo na prijeten in kreativen način otroke popeljala v svet ekologije, ločevanja odpadkov, varovanja vodnih virov in narave. Naši šolarji so Grinija v torek, 21....

več...

STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE

Na matični in na podružnični šoli se bomo tudi letos pridružili vseslovenskemu ozaveščevalno-humanitarnemu projektu JAZ, TI MI, ZA SLOVENIJO – STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE. VSE KAR MORATE ŠE VEDETI, NAJDETE NA TEJ POVEZAVI! Eko...

več...

Majine zimske počitnice

Prve dni počitnic so mi v telovadnici in zunaj na igrišču delali družbo učenci, ki med letom obiskujejo Majin šport. Tokrat smo se učili plesne koreografije s pomočjo plesalke Anastazije. Pri plesnih korakih so uživale predvsem punce, fante pa je bolj pritegnil...

več...

Zakaj preveč sladkorja v hrani škodi

Sladkor je dandanes tako splošno živilo, da se mnogokrat sploh ne zavedamo, kje vse in v kakšni obliki se nahaja. Sladkor se uporablja v živilih, da jim izboljša okus, teksturo, dodaja pa se tudi kot konzervans. Pogosto se ljudje niti ne zavedamo, da jemo živila z...

več...

Prednosti lokalno pridelane hrane

Sodobnemu človeku ne sme biti več vseeno, kakšno hrano uživa. Iz zdravstvenega vidika se priporoča uživanje sezonske zelenjave in sadja iz lokalnega okolja, saj so taki sadeži običajno bolj dozoreli in imajo višjo hranilno vrednost. Hranilna vrednost plodu namreč...

več...

Palmovo olje – grožnja za okolje, živali in ljudi

Od kod palmovo olje? Palmovo olje je vrsta jedilnega rastlinskega olja, ki ga proizvajajo iz sadežev posebne vrste palme (Elaeis guineensis). Te palme sicer izhajajo iz zahodne Afrike, vendar lahko uspevajo povsod, kjer je podobno podnebje. V prehrani so ga...

več...
Stran 5 od 15« Prva...34567...10...Zadnja »

Koledar

april 2018
PTSČPSN
« Mar   Maj »
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30