Skoči na glavno vsebino

Zaradi izrednih razmer so se spremenili datumi za vpis v srednjo šolo.

Novi rok za prijavo za vpis v srednješolske programe in dijaške domove je 11. maj 2020.

PREIZKUSI NADARJENOSTI

Srednje šole bodo izvajale preizkuse nadarjenosti v tednu od 1. junija do 6. junija 2020, o natančnih razporeditvah bodo učenci pisno obveščeni s strani srednjih šol. Šole bodo obvestile o uspehu na preizkusih najkasneje do 10. junija 2020. Če učenec ne bo opravil preizkusa nadarjenosti, bo imel še dovolj časa, da svojo prijavo za vpis, prenese na drugo izbrano šolo.

Učenci, ki ste se prijavili v izobraževalni program Gimnazija – športni oddelek in Ekonomska gimnazija – športni oddelek, ste do 4. 3. 2020 na izbrano šolo posredovali vso zahtevano dokumentacijo za ugotavljanje izpolnjevanja pogojev za vpis. Šole, ki s kandidati še niso opravile razgovorov, bodo razgovore izvedle predvidoma v tednu od 1. junija do 6. junija. O vseh podrobnostih bodo kandidati obveščeni s strani srednjih šol.

PRENOS PRIJAVNIC

Rok za prenos prijave je do 16. junija 2020. Do takrat lahko vsak kandidat svojo prijavo prenese iz kakršnihkoli razlogov. Do tega datuma bo potekal tudi prenos prijave za vpis v dijaški dom.

Da bi se v čim večji meri izognili fizičnim obiskom srednjih šol, svetujemo, da v primeru, če se odločite za prenos prijave, to storite tako, da na izbrano srednjo šolo, kamor je bila posredovana prijavnica, na elektronski naslov svetovalnega delavca, ki ureja vpis, posredujete skenirano / fotografirano izjavo, podpisano s strani učenca in starša, v kateri pisno zaprosite, da v vašem imenu svetovalni delavec srednje šole odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

Da ne bi po nepotrebnem preveč obremenjevali svetovalnih delavcev srednjih šol, prosimo, da kandidati dobro premislijo, kam bi želeli prenesti prijavnico, zato da ne bi prihajalo do večkratnih prenosov prijav enega kandidata.

OMEJITEV VPISA

Za izobraževalni program srednjih šol, kjer bo predvidena omejitev vpisa, bodo kandidati o tem obveščeni 26. junija 2020 popoldan. Na spletnih straneh ministrstva bo objavljen seznam teh srednjih šol.

VPIS

Vpis v srednje šole in dijaške domove bo potekal v tednu od 30. junija 2020 do 6. julija 2020. O natančni razporeditvi bodo kandidati seznanjeni s strani šole oz. dijaškega doma.

1. KROG

Spodnje meje točk prvega kroga izbirnega postopka na srednjih šolah bodo na spletni strani ministrstva objavljene predvidoma 6. julija 2020 popoldan.

2. KROG

Tisti kandidati, ki bodo prijavljeni na izobraževalni program, kjer bo omejitev vpisa in ne bodo sprejeti v prvem krogu izbirnega postopka, bodo prijavnico za drugi krog izbirnega postopka oddali na šoli, kjer so oddali že prvotno prijavnico, do 9. julija 2020 do 13. ure.

Vse podrobnosti in prijavnico za drugi krog, bodo učenci dobili na srednji šoli

Učenci bodo 14. julija 2020 seznanjeni, ali so sprejeti v drugem krogu izbirnega postopka.

Vse aktivnosti prijavno vpisnega postopka, ki se bodo morale izvesti neposredno na srednji šoli ali v dijaškem domu, se bodo, izvedle ob zagotavljanju ustreznih zdravstvenih ukrepov.

 

inf. pripravila mag. Nika Cerar,univ. dipl. psih.

 

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost