Skoči na glavno vsebino

Slovenska policija že več let skupaj z drugimi institucijami izvaja različne projekte in preventivne dejavnosti za otroke in mladostnike.

V četrtek, 12.12. 2019,  bodo policisti iz Policijske postaje Domžale prišli na šolo spregovoriti o nevarnostih uporabe pirotehničnih sredstev učencem od 6. do 9. razreda.

Božično-novoletni prazniki so namreč pred vrati in z njimi uporaba pirotehničnih izdelkov. Najbolj moteča je uporaba pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok. To so pirotehnične igrače (bengalske vžigalice, pokajoči vložki za cigarete, konfeti – bombice, pokajoče žabice, male petarde ipd.) in izdelki za male ognjemete (petarde, rimske svečke, majhna ognjemetna kolesa, bengalične bakle, topovski streli, rakete ipd.).

S takšnimi preventivnimi akcijami si slovenska policija prizadeva zmanjšati število kršitev in telesnih poškodb, povezanih z uporabo pirotehničnih izdelkov, pa tudi zmanjšati onesnaževanje okolja ter motenje živali.

Naš skupni namen je, da z opozarjanjem na nevarnosti in možnimi posledicami takega početja skupaj pripomoremo k preprečevanju ter zmanjševanju posledic.

Vodstvo šole

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost