Pa je spet prišla pomlad in navdušila v vsej svoji lepoti. Na prelepo, sončno  soboto, 30. marca, smo se učenci in učitelji POŠ Vrhpolje zbrali, da nastopimo na že tradicionalni prireditvi Pozdrav pomladi, ki jo organizirata ORK Vrhpolje in POŠ Vrhpolje. Prišla je ravnateljica, starši, babice, dedki, tete, strici,… Vsi, ki jih zanima, česa vse se otroci naučijo v šoli in kaj lahko pokažejo.

Že s prvo točko smo pokazali, kako otroci obvladajo tuj jezik; učenci prvega in drugega razreda so nastopili s pozdravno pesmijo v angleškem jeziku. Voditelja Grom in Manca sta poskrbela za čudovite napovedi naših nastopajočih. Vsem gledalcem smo pokazali, da na naši šoli veliko pojemo, nastopila sta kar dva pevska zbora pod vodstvom učiteljice Barbare Fale.

Zborček prvega in drugega razreda je zapel pesem Sij, sončece sij, zborček tretjega in četrtega razreda pa je navdihnil s Siničjo tožbo. Dramski krožek je presenetil s hudomušno Prešernovo Lepo Vido v različnih jezikih, med katero so se gledalci iz srca nasmejali.

Učenci tretjega in četrtega razred so s petjem in igranjem prelepe pesmi Mamica je kakor zarja očarali vse mamice. Tudi plesali smo, saj so se dekleta, ki obiskujejo Plesno šolo Miki, predstavila z imenitno plesno točko.Zopet smo zaključili s pesmijo. Združena zborčka sta nam zapela še dve pesmi – eno o pomladi in drugo o sreči.Veseli smo, da smo lahko polepšali in popestrili dan vsem, ki ste z nami pozdravili pomlad.

Učenci in učitelji POŠ Vrhpolje

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)