Teden otroka se je kot vsako leto pričel z mednarodnim dnevom otroka, ki ga praznujemo prvi ponedeljek v oktobru. Letošnja osrednja tema je bila »POVABIMO SONCE V ŠOLO«.

Na POŠ smo teden obeležili s posebnimi dnevi ter tako kljub ne ravno sončnemu tednu v našo šolo privabili sonce. Pohecali smo se na narobe dnevu, brezskrbno preživeli popoldne brez domačih nalog, uživali, ko so nam dan v šoli polepšale igrače, ki smo jih prinesli od doma, imeli smo čisto pravi kostanjev piknik s kostanji, ki so jih učenci nabrali na športnem dnevu, spoznavali stare ljudske igre in si za konec tedna privoščili tudi risanko, cel teden pa smo z drobnimi pozornostmi bili sonce tudi svojim skritim prijateljem, ki smo jih izžrebali ob začetku tedna in razkrili v petek.

Preživeli smo prijeten, nekoliko drugačen teden v naši šolici, predvsem smo se vsi skupaj veliko družili. V mislih smo imeli Pavčkove verze, ki naj odzvanjajo tudi v vaših srcih in nas vse skupaj vabijo, da bodimo drug drugemu sonce in skupaj odganjajmo sence.

Na svetu si, da gledaš sonce.

Na svetu si, da greš za soncem.

Na svetu si, da sam si sonce

in da s sveta odganjaš – sence.

(Tone Pavček)