Skoči na glavno vsebino

Mepi izvajalci na šoli so ob jubilejih ustanove pripravili razširjeni dogodek, na katerega so bili vabljeni vsi učenci, ki so osvojili bronasto mepi priznanje in učence, ki se bodo za to potegovali v tem šolskem letu. Kot gostje so bili povabljeni ravnateljica, župan, Deja Kuhar – nacionalno kordinatorko na mepi uradu in predstavniki društev v občini.

Dogodek smo pripravili z namenom, da bi program približali širši javnosti in navdušili društva, da bi program za mlade nadaljevali tudi na srebrni in zlati stopnji s srednješolci in študenti. Kot je povedala ravnateljica, bi v program vključila vse učence, saj je opravljanje prostovoljstva, urjenja veščine, izbranega športa in 2-dnevna odprava izkušnja, ki mlade neformalno pripravi na izzive sodobnega sveta in je odlična dopolnitev formalnega obveznega izobraževanja. Župan se je v nagovoru spomnil oblik pustolovstva, ki so bile na voljo v času njegove mladosti. Poudaril je, da ceni razvoj osebnosti, ki se zgodi ob prostovoljstvu in drugih mepi dejavnostih. Nacionalna kordinatorka pa ni mogla skriti navdušenja nad šolo, ki ji vsako leto uspe navdušiti, obdržati in pripeljati na cilj večino tistih, ki se odločijo za program. Odločiti se za mepi pomeni ulici reči NE. Izbira je prepuščena otrokom in staršem, šola pa je ponosna izvajalka.

Na srečanju smo poleg pogovorov med gosti, mepijevci in mepi mentorjev na šoli,  uživali v igrah za izgradnjo tima, izmenjavo izkušenj med generacijami in končali v sladki izkušnji preproste dobre misli, ki so jo podarili drug drugemu.

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost