Vsakoletno branje za bralno značko se zaključi 2. aprila, ob mednarodnem dnevu  knjig  za otroke.  V istem mesecu tudi organiziramo prireditev za vse značkarje. Tokrat se je to zgodilo v četrtek, 20. aprila, ko je vse prizadevne bralce obiskal Franci Rogač, slovenski pisatelj. Znan je po poučnih pravljicah za najmlajše,  za mladino in odrasle pa je ustvaril roman Ključ brezdomca.

Za učence prve in druge triade je pripravil zanimiv ustvarjalni program, kjer so skupine učencev v zelo kratkem času ustvarile svojo domišljijsko pripoved. Učenci so bili navdušeni in so z zanimanjem spremljali njegovo pripoved in zgodbo sošolcev.

Učencem od 6. do 9. razreda pa je Franci Rogač predstavil svojo življenjsko pot, ki jo je opisal v knjigi Ključ brezdomca. Srednješolska leta je preživljal z nerednim obiskovanjem šole, z bežanjem od doma, z iskanjem svoje prave poti, ki se mu je nazadnje le pokazala, tako da je končal srednjo šolo in tudi doštudiral.

Učenci so zavzeto spremljali pripoved o njegovem življenju, posebej pa so jih zanimale  tudi fotografije njegove pankerske frizure iz mladostniških let.

Božena Groboljšek