V preteklem šolskem letu smo na podružnični in matični šoli ter v vrtcu zopet pridobili zeleno zastavo za vse izvedene aktivnosti usmerjene v ekologijo. Tudi za tekoče šolsko leto smo že postavili cilje preko katerih bomo krepili zavest o ohranjanju okolja, varčevanju z energijo, ravnanju z odpadki ter izboljšanju medosebnih odnosov.
Oktober smo pričeli z medgeneracijskim dnevom RAZGIBAJMO SE, mladi in manj mladi smo kolesarili, tekli ali se sprehodili po bližnjih vaseh. Prisluhnili smo godbi Moravče, ki ima v svojih vrstah tudi učence naše šole. O svoji vztrajnosti v športu in pridnosti v šoli nam je spregovorila Tanja Žakelj, nadvse uspešna gorska kolesarka. Kasneje so se predstavila različna društva s področja športa.

Sredi oktobra pa je že potekala prva večja akcija zbiranja odpadnega papirja. Na podružnici na Vrhpoljah je bilo zbranega  za 4,3 tone. Pridobljeni denar bo namenjen delnemu kritju stroškov tabora v naravi v CŠOD Škorpijon. Istočasno pa je potekala akcija papirja tudi na matični šoli v Moravčah kjer je bilo zbranih skoraj 30 ton papirja. Zbrani  denar bo porabljen za šolo plavanja ter zaključne športne dneve. Akciji se je pridružil še vrtec kjer so zbrali  3.7 ton. Preko akcij spodbujamo solidarnost, pripadnost ter slogan skupaj zmoremo več.  Zato hvala vsem, ki ste prispevali k uspešni izvedbi te  akcije.  Zopet jo ponovimo spomladi.

Preko leta bomo zbirali odpadne baterije in pokrovčke. Predlagamo, da izrabljene kartuše vrnete v prodajalne in pridobite 10% popusta ob nakupu nove. O sprotnih akcijah in aktivnostih pa vas bomo obveščali preko spletnih strani matične, podružnične šole in vrtca.

Posamezniki sestavljamo skupnost, zato je življenje v skupnosti odgovornost posameznikov. Zato vas pozivamo k odgovornemu ravnanju do okolja ter spoštljivemu odnosu do sočloveka ter skrbi za zdravje duha in telesa.

Ekokoordinatorice