Skoči na glavno vsebino

Strelstvo je razširjeno po Sloveniji, njegove užitke pa ljubitelji radi doživljajo že v mlajših letih. Skoraj vsi začetniki se na začetku svoje strelske poti najprej spoznajo z zračno puško in tako je bilo tudi to soboto v Moravčah.

V soboto, 16.4.2016 smo na Majinem športu imeli strelski dan na igrišču OŠ Moravče. Uroš in Aleš iz Strelskega društva Moravče sta  poskrbela, da so se otroci, ki so želi poskusit streljanje z zračno puško, še kako zabavali. Ker je odnos do orožja še kako pomemben je Uroš otrokom najprej predstavil rokovanje z orožjem, nato še zaščitno opremo in jih pred samo prakso opozoril na varnost. Če so otroci dobro poslušali navodila, je tik pred  praktičnim delom preveril še s kratkimi izpitnimi vprašanji, ki so jih brez težav rešili in si zato pridobili še Potrdila o varnem rokovanju z orožjem.

Kako so se mladi strelci obnesli na strelišču?

Zelo dobro. Vsak navdušeni strelec je imel kar nekaj poskusov in moram priznati, da so bile njihove tarče kar dobro preluknjane. Uroš je povedal, da je ključna stvar pri dobrem strelu umiritev organizma in miselnih tokov.

Vsekakor sta Uroš in Aleš iz Strelskega društva Moravče otrokom doprinesla nekaj vrednot iz strelstva, kot so zdrav odnos do orožja in življenja na splošno, strpnost, fairplaj v športu in med športniki vedno dobrodošlo samodisciplino.

Še enkrat iskreno hvala Strelskemu društvu Moravče za super predstavitev.

Mi pa smo tik pred odhodom domov odigrali še nogometno tekmo, kjer smo se v prijateljskem vzdušju razšli z neodločenim izidom.

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost