Skoči na glavno vsebino

PES

Če se še nisi odločil za hišnega ljubljenčka, ti lahko predlagam, da si omisliš psa. Še prej pa se pozanimaj o vsem, kar zadeva izbrano pasmo. Veš, življenje s psom je lahko zelo naporno, ker je potrebna vzgoja, pravilno hranjenje in veliko gabanja.

Hišni ljubljenčki, predvsem psi, naj bi blagodejno vplivali na zdravje dojenčkov v prvem letu življenja. Pes prebudi tvoje srce, da je dovzetno za radost in prijateljstvo, pa tudi za žalost. Pri psih je veliko možnosti izbire. Obstaja veliko pasem. Njihova velikost je od škatlice za vžigalice do velikosti avtomobilskega prtljažnika. Pozor!!! Grozdje ali rozine lahko psom povzročijo odpoved ledvic in že samo nekaj grozdov je lahko za kosmatinca usodnih!

KAJ LJUDJE MISLIJO O PSIH?

1. Pes je bog veselja.

2. Pes ima v življenju en sam cilj: da podari svoje srce.

3. Največji užitek, ki ga lahko odraslemu človeku nudi samo njegov pes, je, da se lahko pred njim osmešiš, pa te zaradi tega ne bo prav nič zasmehoval, ampak bo tudi on nemudoma storil še večjo neumnost.

4. Pes s svojim repom v nekaj sekundah pove več, kot lahko izrazi njegov lastnik z jezikom v več urah.”

NASVET VETERINARJA

Hitro praznjenje pasje sklede lahko preprečite tako, da brikete, tik pred serviranjem, prelijete z vodo. Naj se ne napijejo. Tako jih pes ne bo mogel posesati, ampak bo jedel počasneje. Lahko pa vse obroke razdelite iz roke med učenjem. Tako bo pes jedel brket za briket.

PASME,  KI SO PRILJUBLJENE

1. nemški ovčar 

2. španjel Cavalier King Charles

3. beagle

4. labradorec

5. coton de Tulear

6. bernski planšarski pes

7. kratkodlaki istrski gonič

8. zlati prinašalec 

9. nemški lovski terier 

10. nemški bokser


Julija

prenos

 

 


 
 

images


 
 

images 1

 

 

 

 

 

 

 



Fotografije (vir:internet)

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost