Skoči na glavno vsebino

Poklic – monter vodovodnih naprav

Poklic, to je pomembna stvar v našem življenju. V življenju nam je tako usojeno, da se moramo že zelo kmalu odločiti za poklic. Ker je moj oče monter vodovodnih naprav, sem se tudi sam odločil, da se bom šel učit za ta poklic. Ker sem očeta večkrat spremljal pri tem delu, sem ugotovil, da je to delo zelo zanimivo.

Oče mi je tudi povedal, da je ta poklic v Sloveniji zelo cenjen in takih delavcev pri nas primanjkuje. Delo je zelo zanimivo. Pri vsaki novi hiši je potrebno napeljati tudi vodovod. Tako je treba rezati cevi, na njih vrezovati navoje in cevi privijačiti v steno. Dodati moraš tudi priključek in nato montirati pipe. Pri tem delu potrebuješ veliko orodja in delovnih izkušenj. Za lastno varnost pa potrebuješ: delovno obleko, delovne čevlje, rokavice, čelado, masko za prah … Potrebuješ osnovno orodje, kot so vrtalni stroj, izvijači, razne ključe, žago za železo in podobno. Ko je vodovod sestavljen, je potrebno na spojih dobro pregledati, da voda kje ne pušča. Če si dober mojster, se da pri tem poklicu veliko zaslužiti. Zavedam se, da je moja pot do tja še dolga, a če se bom od očeta pridno učil, bom kmalu postal dober mojster. Najprej moram dokončati osnovno šolo, nato pa se bom vpisal na srednjo tehnično šolo. Tako kot do vsakega poklica potrebuješ tudi veselje do dela. Nič ni lepšega, kot denar služiti z lastnimi rokami in dobrim poklicem. 

Matic Stele, 4.b

Matic, iskrene čestitke za ta zapis. Tako lepo si predstavil poklic in tudi svoj svetel vzor, očeta. Želimo ti, da bi dosegel svoj poklicni cilj. V to pa niti malo ne dvomimo. Uredništvo

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost