Skoči na glavno vsebino

somrak sagaSomrak saga, zbirka knjig o vampirjih in volkodlakih

Vsak je že kdaj slišal za lepega vampirja Edwarda in ‘navadno’ smrtnico Bello. Pa ste si že vsi prebrali knjige?

O tem močno dvomim, saj so knjige zelo dolge. A so kljub temu nadvse zanimive!

V prvem delu z naslovom Somrak se vse zaplete. Bella se preseli v Forks, kjer spozna Cullenove. Najprej se vse zdi popolno, nato pa se iznenada pojavijo trije nomadski vampirji in eden si neizmerno poželi Belline krvi. Da bi jo dobil, stori veliko in skoraj mu že uspe, ko mu Edward prekriža načrte (ga ubije). V začetku drugega dela, Mlade lune Edward Bello zapusti. Meseci po njegovem odhodu so za Bello prava muka, a iz depresije ji pomaga njen prijatelj Jacob, ki ima tudi svojo nadnaravno skrivnost. Ko Edward misli, da je Bella mrtva se odpravi k Voturijem in jih prosi naj ga ubijejo. Preden pa jih dokončno prepriča mu življenje reši Bella, ki očitno sploh ni mrtva! Srečno so se vrnili domov z obljubo, da Bello kmalu spremenijo v vampirko, sicer jo bodo Volturiji ubili. V tretjem delu, Mrku se Belli hoče maščevati prijateljica vampirja, ki ga je Edward v prvem delu ubil. Ustvari vojsko novorejenih vampirjev in napade Cullenove- Ti pa jih s pomočjo Jacobovih volkodlakov premagajo. Na koncu tega dela Edward Bello zasnubi in Bella seveda privoli.

 

Začetek Jutranje zarje je poroka, ki se zgodi pod strogim nadzorom Edwardove sestre, Alice. Na medenih tedni Bella zanosi in s Edwardom se predčasno vrneta domov. Bella na vsak način hoče obvarovati otročička in se zanj bori z vsemi svojimi močmi, pri tem pa ji pomaga Rosalie, še ena Edwardova sestra. Medtem pride tudi do krega med volkodlaki. Bella kmalu rodi čudovito punčko in jo poimenuje Renesmee. Po porodu jo je Edward prisiljen spremeniti v vampirko, sicer bi umrla. Kmalu po tem Alice v prividih vidi, da jih bodo obiskali Volturiji z namenom, da uničijo Renesmee. Seveda se vse srečno izteče, za čisto vse tri iz ljubezenskega trojčka, ki je nastal v Mrku, čeprav je Bella razočarana, da bo Renesmee morala kmalu pustiti v varstvo Jacobu, ki je z njo doživel vtisnenje (volkodlačja zadeva).

 

Knjige so zelo dobre in priporočam vam branje!

Če pa vam samo branje ni dovolj, se prijavite na tale forum, kjer lahko sodeluješ v pogovorih glede Somrak sage. Prav tako lahko pišeš svoje zgodbe in sodeluješ v različnih temah ter se preseliš v navidezni svet Forksa, kjer te za vsakim vogalom čaka krvoločen vampir, ali pa kak vroč volkodlak.

 

Anja

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost