Skoči na glavno vsebino

Emilija2Emilija Pavlič obiskala naše kuharice

Emilija Pavlič je upokojenka, ki nadvse ljubi, obožuje in občuduje svoj poklic. Svoje izkušnje je iz Kopra prišla delit tudi v Moravče. Zgodilo se je v petek, 25. oktobra, z degustacijo polnozrnatega kruha, fižolovih polpet

granatnega jabolka, piškotkov iz polnozrnate moke in dateljnov. Upam, da nisi privihnil noska, saj Emilija pravi, da mora vsak učenec, da se lahko uči, vsak dan jesti fižol. In še modrost. Fižol mora počiti v loncu, ne v trebuhu. Torej mora biti dobro kuhan.Takšnih praktičnih modrosti je v dveh urah nasula za poln lonec.

Emilija je s svojim videzom in sproščenostjo pričarala veliko novih znanj. Predvsem se je zavzemala, da bi kuharice čim večkrat kuhale zdrave obroke, pripravljene iz svežih sestavin. “Otroci imajo pravico jesti in spoznati zdravo hrano, ” je večkrat ponovila. Odsvetovala je pripravo zamrznjenih in polpripravljenih izdelkov, ki jih samo pregrejemo.

Kuharice vedo, kako in kaj, pa tudi nekaj radovednih učiteljic in celo učenec Danijel. Sedaj ste na potezi učenci. Spodbudite naše kuharice in vodjo prehrane k pripravi zdravih jedilnikov in zdrave hrane. To pa storite zelo preprosto. Pohvalite hrano in se jim zahvalite, da so jo s tolikšno skrbnostjo pripravile.

Pa še skrivnost Emilijinega dobrega videza: zdrava, raznolika, lokalno pridelana hrana, voda kot osnovna pijača, gibanje in nič ličenja. Njeno ličilo sta zdrava rdečica na obrazu in nasmeh.

 Emilija1

Bernarda

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost