Skoči na glavno vsebino

ucenje po zenskoTežko vprašanje. Pa vendar je odgovor preprost. Tudi učitelji se učimo, čim več se učimo, tem več lahko posredujemo naprej. Verjetno ste že slišali za

vseživljenjsko učenje, za kar se celotna Evropa in tudi Svet močno prizadevata. Znanje je naložba, ki je ne moreš nikoli izgubiti.

Učitelji smo se v vaših jesenskih počitnicah učili o sodobnih pristopih k poučevanju. Izobraževanje sta vodili sodelavki iz šole za ravnatelje. Predstavili sta več sodobnih načinov, ki smo jih učitelji že kar takoj preizkusili v skupinah. Hkrati smo proučevali, kaj na šoli že izvajamo in česa se moramo še lotiti. Učitelji smo enotnega mnenja, da znamo poučevati sodobno, vendar to tudi od učencev zahteva več upoštevanja splošnih pravil obnašanja in napora, ki ga vložijo v višje miselne procese. Učenje po sodobnih načinih je bolj naporno, utrujajoče, prinaša pa zavidljive rezultate in napredek učenca. Kaj nam torej manjka? Nekaj splošne kulture: sodelovanje, poslušanje, govorjenje enega, spoštovanje vsakega učenca in vsakega mnenja, upoštevanje navodil in dosledno izvajanje dolžnosti. Verjamem, da se nam sodoben način učenja na široko odpira, vanj pa bomo vstopili, ko se bomo odločili za malo več kulture med poukom.

naslovpremisljujemorazgretoucenje po moskozapiskizavzeto 

Bernarda

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost